FET HY

Nu är skolans senaste dag avklarad för ca 1 och en halv timme sen. Skönt! Har lyckats få i mig en toast eftersom att skolans mat inte var så tilltalande. Jag har haft ett problem hela dagen.. Eller egentligen alla dagar. Jag har sån jäkla fet hy och jag vet tusan inte vad jag ska göra åt det. Den som har tips på foundation som täcker det etc borde verkligen dela med sig! Det gör så mycket! ♥


Inte najs!

Kommentarer
Postat av: Anonym

att täcka problemhy med smink gör det bara värre.



kom upp och plocka en förpackning "shine eraser" hos mig och undvik smink.

Shine erasern är små tunna "papper" som man torkar sig i facet med om man har fet/glansig hy. Voila! Så blir det matt. =D

2010-04-13 @ 13:49:06
URL: http://xea.webblogg.se/
Postat av: Angelica

Hej! Jag har haft samma problem som du med fet och oljig hud, speciellt i T-zonen.

En fet hy är egentligen en torr hy, jag antar att du använder massa produkter som ska "motverka torr hy" vilket bara gör den torrare. När huden blir uttorkad kommer den öka produktionen av fetter och det är därför du blir så glansig. Därför ska du sluta använda dom produkterna och börja med produkter för torr/känslig eller normal hy. I början kommer de vara glansigt men kommer sedan dämpa sig allt eftersom hudens egen produktion av "olja" eller fetter normaliseras.

Jag använder mineralsmink som är väldigt bra för hyn, den får andas och får näring. Se upp bara så de inte innehåller bismuth oxychloride, det är en tungmetall och finns i bland annat IDs mineralsmink.

Sen brukar jag använda ett transparent puder som jag lägger på när jag sminkat klart mig som man sedan kan dutta på lite allt efter dagen går så ser man helt ny sminkad ut igen :) Make up store har ett jätte bra som jag brukar använda.

Hoppas detta var till lite hjälp och lycka till :)

Mvh Angelica

2012-01-11 @ 16:17:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0